Krokiety z pieczarkami

4.5 (166 ocen)

  • 60 min

Krokiety z pieczarkami

  • 60 min

Składniki:

  • 14 naleśników wg wypróbowanego przepisu
    25 średnich pieczarek
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej
    siekana natka pietruszki
    2 łyżki masła
    mała cebula
    pieprz
    przyprawa typu przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
    bułka tarta
    3 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki upiec wg wypróbowanego przepisu. Doprawić do smaku przyprawami. Dobrze wymieszać.
  • 2. Pieczarki umyć (jeśli potrzeba obrać), drobno pokroić i odparować na patelni. Usmażyć na maśle i odstawić do przestygnięcia. Drobno pokroić cebulę i dodać do pieczarek razem z natką pietruszki i 2 jajkami. Doprawić do smaku przyprawami. Dobrze wymieszać.
  • 3. Nakładać po dużej łyżce farszu na każdy naleśnik i zwijać krokieciki. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować