Krokiety z pasztetową, pieczarkami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i podsmażyć na nim cebulę, pokrojoną w kostkę. Dodać pieczarki i poddusić do odparowania wody. Pasztetową pokroić na kawałki i dodać do pieczarek, smażyć do uzyskania jednolitej masy. Wystudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczach i dodać do masy, wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku.
2.Naleśniki smarować farszem
3.zawijać
4.formując krokiety
5.Gotowe, panierować w rozkłóconym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej, następnie smażyć na oleju. Najlepiej smakują z barszczem czerwonym, polane keczupem, lecz można również podawać z surówką i dowolnym sosem.
Komentarze