Krokiety z parówką, pieczarkami, serem żółtym i keczupem

4.48 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 5 osób

Najlepsze :) Polane keczupem smakują rewelacyjnie.

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • NALEŚNIKI:

    1 szklanka wody gazowanej
    1 szklanka mleka
    2 szklanki mąki
    1 jajo
    łyżeczka cukru
    szczypta soli
    1 łyżka oleju

    PONADTO:

    1 cebula
    20 dag pieczarek
    2 łyżki masła
    5 parówek
    20 dag sera żółtego w plastrach
    vegeta
    jajo
    bułka tarta
    olej
    keczup
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z parówką, pieczarkami, serem żółtym i keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki wymieszać rózgą na gładkie ciasto. Odstawićna 30 min.
  • 2. Parówki obrać, ugotować pokroić na mniejsze kawałki.
  • 3. Cebulę obrać, drobno posiekać. Zeszklić na maśle. Dodać umyte, pokrojone i półplasterki pieczarki. Usmażyć. Przyprawić vegetą.
  • 4. Ser żółty pokroic w paseczki.
  • 5. Z ciasta smażyć naleśniki, na każdy nakładać pieczarki, ser żółty i kawałek parówki.
  • 6. Zawijać krokiety, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
  • 7. Smażyć na złoto z każdej strony.
  • 8. Podawać na ciepło polane keczupem.

Porady

Można podawać również nie panierowane. Na każdy krokiet nakładamy plaster sera. Odgrzewamy, polewamy keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować