Krokiety z parówką i pieczarkami

4.5 (177 ocen)

Pyszny i sycący obiad.

Składniki:

  • Naleśniki:
    1 szkl mleka
    1 szkl wody
    1 1/2 szkl mąki
    2 jajka
    szcz. soli
    Farsz:
    1 cebula
    35 dag pieczarek
    sól, pieprz
    8 małych parówek
    8 plastrów żółtego sera
    olej do smażenia
    Panierka:
    1 szkl bułki tartej
    1 jajko
    2-3 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Krokiety z parówką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na pół godziny. Po tym czasie usmażyć naleśniki.
  • 2. Na 2 łyżkach oleju przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Pieczarki oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do cebulki, doprawić do smaku i smażyć do czasu aż płyn odparuje. Przestudzić. Na każdym naleśniku ułożyć pieczarki, plaster sera i parówkę. Zwinąć krokiety. W miseczce rozbełtać jajko z mlekiem. Krokiety zanurzać w jajku a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować