Krokiety z orzechową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Porcjami wylewamy ciasto na rozgrzaną patelnię i smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia.
Na gotowe naleśniki nakładamy farsz pieczarkowy. Całość panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a później w orzechach wymieszanych z bułką tartą.
Smażymy krokiety na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
2.Farsz:
Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Pieczarki kroimy w plasterki i dokładamy do cebuli. Smażymy do miękkości doprawiając do smaku. Miedzy czasie ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Gotowe pieczarki mieszamy z serem oraz z pokrojoną natką pietruszki.
Farszem napełniamy naleśniki. Zwijamy, formując krokiety.
Komentarze