Krokiety z nadzieniem mięsno- grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze składników na naleśniki robimy ciasto. Pieczemy je lekko przyrumienione. Studzimy.
2.Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczakach i przesmażamy na 2 łyżkach oleju.
Mięso z kurczaka , u mnie z brojlera z niedzielnego rosołu obieramy od kości i drobno kroimy.
Przesmażamy na 2 łyżkach oleju , dodajemy 3 jajka. Mieszamy solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy chwilę razem.
Łączymy z przestudzonymi pieczarkami. Doprawiamy jeszcze do smaku wg.uznania.
3.Na przestudzone naleśniki kładziemy po porcji farszu. Składamy w rulonik formując krokiety.
Obtaczamy je w mące, jajku ,a na koniec w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
4.Możemy podawać z sosem majonezowo -śmietankowym, gdzie mieszamy tylko majonez ze śmietaną .
Komentarze