Krokiety z nadzieniem mięsno- grzybowym

5 (177 ocen)

  • 30 min

Gdy zostanie nam mięso z kurczaka z rosołu to warto go wykorzystać do takich oto krokietów.

  • 30 min

Składniki:

  • NALEŚNIKI:
    3 szklanki mąkI torotwej,
    3 szklanki mleka,
    2 jajka,
    50 ml oleju,
    100 ml wody gazowanej

    FARSZ;,
    300 g mięsa drobiowego z rosołu,
    300 g pieczarek
    4 łyżki oleju do smażenia,
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku,
    3 jajka,

    PANIERKA
    1 szklanka bułki tartej
    1 jajko,
    olej do smażenia,

    SOS
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z nadzieniem mięsno- grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na naleśniki robimy ciasto. Pieczemy je lekko przyrumienione. Studzimy.
  • 2. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczakach i przesmażamy na 2 łyżkach oleju.
    Mięso z kurczaka , u mnie z brojlera z niedzielnego rosołu obieramy od kości i drobno kroimy.
    Przesmażamy na 2 łyżkach oleju , dodajemy 3 jajka. Mieszamy solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy chwilę razem.
    Łączymy z przestudzonymi pieczarkami. Doprawiamy jeszcze do smaku wg.uznania.
  • 3. Na przestudzone naleśniki kładziemy po porcji farszu. Składamy w rulonik formując krokiety.
    Obtaczamy je w mące, jajku ,a na koniec w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • 4. Możemy podawać z sosem majonezowo -śmietankowym, gdzie mieszamy tylko majonez ze śmietaną .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować