Krokiety z młodą kapustą

4.49 (196 ocen)

  • 45 min

Takie robiła moja mama

  • 45 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2 cebule
    Sól, pieprz,
    Wegeta
    Tarta bułka
    Ciasto:
    2 szkl. mąki
    2 jajka
    1 szkl.wody
    1 szkl. mleka
    ½ łyżeczki soli
    trochę pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Krokiety z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety z młodą kapustą 1. Ze składników na ciasto przygotowujemy masę naleśnikową i smażymy naleśniki. Odkładamy trochę ciasta naleśnikowego. Kapustę szatkujemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem wegety do miękkości. Odsączmy. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i dodajemy kapustę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem . Nadzienie powinno być dość pikantne. Każdy naleśnik nadziewamy kapustą i obtaczamy w pozostałym cieście naleśnikowym i tartej bułce. Obsmażamy z obu stron na złoty kolor.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować