Krokiety z mięsem i warzywami

4.49 (153 ocen)

  • 50 min

Rozpływają się w ustach.

  • 50 min

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:

    250 g mąki
    szklanka mleka
    szklanka wody
    trochę soli
    ulubione zioła ( TUTAJ: papryka słodka, majeranek)
    dwa jajka
    olej do smażenia

    FARSZ:

    0,5 kg mięsa z rosołu
    3 cebule
    kilka kawałków marchewek i pietruszki z rosołu
    sól, pieprz, olej

    jajko i bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne Krokiety

Krokiety z mięsem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z rosołu zmielić w maszynce raz. Cebulę podsmażyć na maśle i dodać do mięsa. Warzywa także zmielić w maszynce, dołożyć do reszty. Doprawić solą, pieprzem i olejem, żeby farsz nie był za suchy.
  • 2. Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki.
  • 3. Na każdy naleśnik nakładać czubatą łyżkę farszu i składać w krokiety.
  • 4. Tak przygotowane krokiety panierować w jajku i bułce tartej a następnie smażyć na oleju na rumiano.

Porady

Najlepiej smakują z czerwonym barszczem instant firmy KNORR

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować