Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą

4.5 (141 ocen)

  • 45 min

Smaczne i szybkie danie.

  • 45 min

Składniki:

  • Farsz:
    50 dag kiszonej kapusty
    0,5 kg skrzydełek z kurczaka
    2 plastry schabu
    1 cebula
    sól
    pieprz
    Panierka:
    3 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
    Ciasto naleśnikowe:
    0,5kg mąki
    2jajka
    2szklanki mleka
    3łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z mięsem i kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Kapustę kroimy bardzo drobno i podsmażamy. Skrzydełka i schab gotujemy do miękkości. Mięso z kurczaka i schab mielimy na grubym sicie. Cebulę kroimy w kostkę. Zmielone mięso podsmażamy z cebulą. Do mięsa dodajemy podsmażoną kapustę, przez kilka minut wszystko razem podsmażamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Naleśniki: Z podanych składników robimy ciasto. miksujemy. Smażymy naleśniki. Farsz kładziemy na naleśniki i zawijamy. Obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować