Krokiety z mąki razowej z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Rozmieszaj jajo,dodaj maślankę,przesiej mąkę do miski.
Całość dokładnie wymieszaj.
Aby otrzymać pożądaną konsystencję,dodawaj wodę gazowaną.
do powstałej masy dodaj szczyptę soli,pestki dyni i słonecznika.
wszystko dokładnie wymieszaj i smaż naleśniki na patelni niewymagającej użycia oleju.
2.FARSZ:
Cebulę pokrój w półkrążki ,podsmaż na jasnozłoty kolor.Na patelnię wrzuć też szpinak,odrobinę czosnku,paprykę ,bakłażana oraz pomidora obranego ze skórki.
Dodaj odrobinę jogurtu i serek wiejski,wszystko podduś razem,dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wyłóż farsz na naleśniki i zwiń jak krokiety.
Komentarze