Krokiety z kurczakiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksować , przykryć i odstawić na około 30 minut . Przed samym smażeniem w razie potrzeby dolać do ciasta mleka tak aby uzyskało odpowiednią konsystencję .
FARSZ:
Suszone grzyby dokładnie wypłukać , zalać wodą odstawić aż zmiękną , dobrze odcisnąć i udusić na maśle ,zdjąć z patelni , cebulę i pieczarki grubo pokroić i też udusić . Udko ugotować ,mięso obrać .
Kapustę dokładnie wypłukać , odcisnąć ,zalać wodą i ugotować ( nie rozgotować ) odcedzić ,zostawić na durszlaku do wystudzenia ,wystudzoną kapustę delikatnie odcisnąć , przepuścić przez maszynkę razem z cebulą ,pieczarkami , prawdziwkami i udkiem z kurczaka , wszystko razem dusić około 15 minut co jakiś czas mieszając .
Kłaść porcjami na naleśniku , formować krokiety ,panierować w jajku i bułce tartej smażyć ze wszystkich stron na złocistobrązowy kolor .
Komentarze