KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I PARÓWKĄ

4.49 (161 ocen)

CZĘSTO ROBIĘ JE Z SYNEM WYSTARCZY JAJKO MĄKA WODA KAPUSTA KISZONA I KILKA PARÓWEK

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe
    • 150 g mąki
    • 2 jajka
    • 250 ml mleka
    • szczypta soli
    • woda mineralna lub zwykła woda
    • olej roślinny do smażenia
    Farsz
    1 kg kapusty kiszonej
    4 parówki cienkie długie
    2 cebule

    PANIERKA
    2 jajka
    woda
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z kiszoną kapustą i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ciasta naleśnikowego:

    Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować. Przed samym smażeniem dodać do ciasta wodę w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta (około 1/2 szklanki). Ciasto nie może być za gęste, bo będzie ciężko rozprowadzało się po patelni. Naleśniki smażyć na małej ilości oleju roślinnego.


    Wykonanie farszu:
    Kapustę kiszoną ugotować , ostudzić, odcedzić i wycisnąć. Cebulkę obrać, pokroić w kostkę , podsmażyć na patelni, dodać pokrojoną kapustę. Wszystko dokładnie podgrzać i doprawić solą pieprzem i wedetą.
    Usmażone naleśniki przekroić na pół. Parówkę pokroić na 4 części Na środek naleśnika kładziemy ostudzony farsz, na farsz parówkę i u góry jeszcze troszeczkę farszu. Całość zawijamy w rulon.
    Tak przygotowane krokiety obtaczamy w panierce ( ja robię ją z jajka wody lub mleka i mąki ) a potem w bułce tartej. Krokiety smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować