Krokiety z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, wlać mleko, olej , dodać szczyptę soli oraz gałki muszkatołowej, wbić jajko. Roztrzepać trzepaczką. Usmażyć naleśniki.
Kapustę odgotować, odcedzić , dobrze odcisnąć, posiekać. Pieczarki opłukać, zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, usmażyć, dodać pieczarki i dalej smażyć. Do kapusty dodać, usmażoną cebulkę z pieczarkami. Farsz wymieszać, przyprawić vegetą, czubrycą oraz pieprzem i solą.
Na każdy naleśnik nałożyć trochę farszu i złożyć jak krokiet.
Jajko roztrzepać, bułkę tartą wsypać na talerz. Każdy krokiet zanurzyć w jajku i obtaczać w bułce tartej.
W głębokiej patelni rozgrzać olej . Smażyć krokiety na złoty kolor. Podawać gorące.
Komentarze