Krokiety z kiszoną kapustą

4.5 (162 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Polecam krokiety z kiszoną kapustą. Rewelacyjne na świąteczny stół.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1/2 kg mąki
    1 litr mleka
    1 jajko
    2 łyżki oliwy
    szczypta gałki muszkatołowej

    Farsz:
    2kg kapusty kiszonej
    1/2 kg pieczarek
    1 cebula
    sól.pieprz niedźwiedzi
    vegeta, czubryca
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, wlać mleko, olej , dodać szczyptę soli oraz gałki muszkatołowej, wbić jajko. Roztrzepać trzepaczką. Usmażyć naleśniki.
    Kapustę odgotować, odcedzić , dobrze odcisnąć, posiekać. Pieczarki opłukać, zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, usmażyć, dodać pieczarki i dalej smażyć. Do kapusty dodać, usmażoną cebulkę z pieczarkami. Farsz wymieszać, przyprawić vegetą, czubrycą oraz pieprzem i solą.
    Na każdy naleśnik nałożyć trochę farszu i złożyć jak krokiet.
    Jajko roztrzepać, bułkę tartą wsypać na talerz. Każdy krokiet zanurzyć w jajku i obtaczać w bułce tartej.
    W głębokiej patelni rozgrzać olej . Smażyć krokiety na złoty kolor. Podawać gorące.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować