Krokiety z kaszą gryczaną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą w misce czyli- mleko, wodę, jajko, mąkę, kurkumę, sól i olej. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 minut. Smażymy na teflonowej patelni ( wtedy nie musimy już dodawać oleju). Wychodzi około 6 sztuk.
2.Kaszę w woreczku gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut, odsączamy. Pieczarki kroimy w plasterki, podsmażany na oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem , dodajemy kaszę,doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniamy naleśniki, zawijamy je w kształt krokietów, obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron do zarumienienia.
Komentarze