Krokiety z kaszą gryczaną, boczkiem i twarogiem

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne krokiety z bogatym farszem z kaszy gryczanej, twarogu, boczku z cebulą. Idealne z kubkiem czystego barszczu

Składniki:


  • 100 g kaszy gryczanej
    100 g boczku
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    200 g twarogu półtłustego
    10 naleśników
    Sól i pieprz czarny mielony
    Do panierowania:
    1 duże jajko + mleko
    Bułka tarta
    Do smażenia:
    Olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety z kaszą gryczaną, boczkiem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.

    Boczek pokroić drobniutko, wsypać na patelnię i smażyć na małym ogniu aż się wytopi. Wrzucić posiekaną drobno cebulę, gdy się zeszkli, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Krótko przesmażyć i zdjąć z ognia.
    Wrzucić ugotowaną i przestudzoną kaszę gryczaną, wymieszać. Wystudzić całkowicie.

    Następnie dodać pokruszony twaróg, doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Na każdy naleśnik nakładać sporą porcję farszu, rozłożyć równo i zwinąć naleśnik.

    Jajka roztrzepać na talerzu z odrobiną mleka, na drugim wysypać bułkę. Naleśniki panierować, kłaść na rozgrzany olej rzepakowy. Smażyć na złoto, osączać na ręczniku papierowym.

    Podawać z barszczykiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kasza gryczana Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować