Krokiety z kapustą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Mleko wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy mikserem dokładnie. Im dłużej mieszamy tym ciasto będzie pulchniejsze.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta i smażyć , aż wierzch się zetnie , a dół zrumieni. Następnie przewracamy na drugą stronę. Przekładamy na talerz i smażymy następne porcje.
Usmażone naleśniki nadziewamy farszem i formujemy kształt krokieta.. Ja zawsze nadziewam jednego naleśnika, w czasie gdy smaży się drugi.
2.Krokiety obtaczamy w mące, jajku i bułce. Smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
3.Nadzienie: Kapustę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy. Następnie kroimy w drobną kosteczkę. Na oleju rumienimy pokrojoną cebulę, dodajemy kapustę oraz zmielone wcześniej mięso. (Ja mięso obieram z kości i rozdrabniam po prostu w malakserze, tak jest szybciej). Całość chwilę razem smażymy i doprawiamy. I farsz gotowy.
4.Smacznego!
Porady
Farsz do krokietów oczywiście można zrobić na wiele sposobów. Ale najczęściej u mnie w domu gości właśnie ten
Komentarze