Krokiety z kapustą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto na nalesniki:
Do mąki dodajemy mleko,wodę,jajka,szczyptę soli.
Składniki miksujemy na jednolita gładką masę.
Patelnię rozgrzewamy , wylewamy niewielkie porcje masy i smażymy cienkie naleśniki.
2.Kapustę drobno kroimy i gotujemy ,odsączamy z nadmiaru wody.
Mięso gotujemy do miękkości , skręcamy w maszynce.
Cebulę kroimy z drobna kostkę i szklimy na maśle.
3. Mięso łączymy z kapusta, cebulą ,doprawiamy i wymieszamy .
.Na ostudzone naleśniki nakładamy farsz i składamy najpierw boki do środka , zwijamy .
4. Krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej,smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Podajemy z barszczem czerwonym. Smacznego.
Komentarze