Krokiety z kapustą i mięsem

4.5 (184 ocen)

  • 60 min

Polecam smaczne, tradycyjne krokiety z kapusta i mięsem.Ja wykorzystałam mięso gotowane w rosole.Wspaniale smakuja z barszczem czerwonym.

  • 60 min

Składniki:

  • 1. Naleśniki:
    2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    pół szklanki wody
    2 jajka
    3- 4 łyzki oleju
    szczypta soli

    2. Farsz:

    1\2 kg kapusty kiszonej
    1\2kg miesa drobiowego( u mnie gotowane w rosole)
    cebula
    2 łyżki masła
    sól
    pieprz do smaku
    dodatkowo:
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z kapustą i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto na nalesniki:
    Do mąki dodajemy mleko,wodę,jajka,szczyptę soli.
    Składniki miksujemy na jednolita gładką masę.
    Patelnię rozgrzewamy , wylewamy niewielkie porcje masy i smażymy cienkie naleśniki.
    2.Kapustę drobno kroimy i gotujemy ,odsączamy z nadmiaru wody.
    Mięso gotujemy do miękkości , skręcamy w maszynce.
    Cebulę kroimy z drobna kostkę i szklimy na maśle.

    3. Mięso łączymy z kapusta, cebulą ,doprawiamy i wymieszamy .
    .Na ostudzone naleśniki nakładamy farsz i składamy najpierw boki do środka , zwijamy .
    4. Krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej,smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Podajemy z barszczem czerwonym. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować