Krokiety z kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

Lubię dogadzać kulinarnie domownikom

Składniki:





  • 1,5 szkl mąka
    1 szkl mleko
    0,5 szkl woda
    2 szt jajka
    Sól
    FARSZ
    0,5 kg kapusta kwaszona ugotowana
    Sól
    pieprz
    1 szt cebula
    600 g grzyby leśne ugotowane
    tłuszcz






Krokiety z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta naleśnikowego włożyć do miski i zmiksować na jednolite ciasto.
  • 2. Jeśli jest za gęste dolać odrobinę wody.
  • 3. Smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu.
  • 4. FARSZ
    Kapustę i grzyby posiekać nożem na desce.
  • 5. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu dodać do grzybów, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • Krokiety z kapustą i grzybami 6. Farsz nakładamy na środek przygotowanych naleśników.
    Boki łączymy do środka i zwijamy.
  • 7. Krokiety obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy