krokiety z chleba tostowego

4.48 (189 ocen)

  • 25 min

Krokiety do doskonała przekąska na imprezy. Wypróbowałam już wiele przepisów, ale ten bardzo mi się spodobał- przede wszystkim dlatego, że jest szybszy bo nie trzeba smażyć naleśników. A najlepszy w nich jest ser, który lekko się przytopił i stał się ciągnący. Podaję je z ketchupem i sosem czosnkowy

  • 25 min

Składniki:

  • (na 10 sztuk):

    20 kromek chleba tostowego
    10 cienkich parówek
    10 plastrów żółtego sera
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Krokiety z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać. Z chleba tostowego obciąć skórkę. Każdą kromkę rozwałkować. Układać po dwie kromki, tak aby lekko na siebie zachodziły.Miejsce to posmarować jajkiem, dzięki czemu kromki się skleją. Parówkę podzielić na połowę i każdą owinąć w plaster żółtego sera.
  • 2. Połówkę parówki zawinąć w chleb. Jeżeli będzie się rozchodzić, można spiąć wykałaczką. Tak przygotowane krokiety obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.

Porady

Krokiety smażą się bardzo szybko, należy więc ich pilnować bo spalą się w momencie;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować