PYSZNE KROKIETY Z FARSZEM SWIETNIE SMAKUJĄ NAWET DZIECI WCINAJĄ I SIĘ ZACHWYCAJĄ TAKIE NIBY PIEROGI.PRZEPIS DOSTAŁAM OD ZNAJOMEJ I TERAZ POLECAM INNYM BO NAPRAWDE WARTO,.NAJLEPIEJ SMAKUJE Z BARSZCZEM
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
- BUŁKI KAJZERKI: 5 sztuk
- mleko: 0.5 litra
- jajka: 2 sztuki
- bułka tarta do panierki: 1 szklanka
- mąka do panierki: 1 szklanka
Krokiety w kajzerce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BUŁKI PRZEKRAWAMY I WYJMUJEMY MIĄŻ .KAŻDĄ CZESC MACZAMY W MLEKU (OD STRONY SKÓRKI).PIECZARKI SCIERAMY NA TARCE I SMAŻYMY DODAJĄC POKROJONĄ CEBULE .DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM .SMAZYMY AZ WODA Z PIECZAREK WYPARUJE ,STUDZIMY.MIESO MIELONE DOPRAWIAMY DO SMAKU WG.UZNANIA ,SER ZÓŁTY SCIERAMY NA TARCE I WSZYSTKO MIESZAMY Z PIECZARKAMI .POŁÓWKI BUŁEK NADZIEWAMY FARSZEM I ZLEPIAMY JAK PIEROGI
2.GOTOWE PIEROGI-KROKIETY .OBTACZAMY W MĄCE,JAJKU I BUŁCE TARTEJ
3.SMAZYMY Z OBU STRON NA GORĄCYM OLEJU .GOTOWE MOZNA PODAWAC Z GORĄCYM BARSZCZEM.
Komentarze