Krokiety w kajzerce

4.47 (196 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

PYSZNE KROKIETY Z FARSZEM SWIETNIE SMAKUJĄ NAWET DZIECI WCINAJĄ I SIĘ ZACHWYCAJĄ TAKIE NIBY PIEROGI.PRZEPIS DOSTAŁAM OD ZNAJOMEJ I TERAZ POLECAM INNYM BO NAPRAWDE WARTO,.NAJLEPIEJ SMAKUJE Z BARSZCZEM

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - BUŁKI KAJZERKI: 5 sztuk
    - mleko: 0.5 litra
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta do panierki: 1 szklanka
    - mąka do panierki: 1 szklanka

    - pieczarki: 30 dekagramów
    - mięso mielone /na farsz/: 30 dekagramów
    - tarty ser zółty: 15 dekagramów
    - cebula posiekana: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Bułki Pierogi Przystawki

Krokiety w kajzerce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krokiety w kajzerce 1. BUŁKI PRZEKRAWAMY I WYJMUJEMY MIĄŻ .KAŻDĄ CZESC MACZAMY W MLEKU (OD STRONY SKÓRKI).PIECZARKI SCIERAMY NA TARCE I SMAŻYMY DODAJĄC POKROJONĄ CEBULE .DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM .SMAZYMY AZ WODA Z PIECZAREK WYPARUJE ,STUDZIMY.MIESO MIELONE DOPRAWIAMY DO SMAKU WG.UZNANIA ,SER ZÓŁTY SCIERAMY NA TARCE I WSZYSTKO MIESZAMY Z PIECZARKAMI .POŁÓWKI BUŁEK NADZIEWAMY FARSZEM I ZLEPIAMY JAK PIEROGI
  • Krokiety w kajzerce 2. GOTOWE PIEROGI-KROKIETY .OBTACZAMY W MĄCE,JAJKU I BUŁCE TARTEJ
  • Krokiety w kajzerce 3. SMAZYMY Z OBU STRON NA GORĄCYM OLEJU .GOTOWE MOZNA PODAWAC Z GORĄCYM BARSZCZEM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Bułka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować