Krokiety kurkowe

5 (170 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kurki – nic dodać, nic ująć :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • naleśniki
    1 szklanka wody
    mąka
    1 jajko
    1 płaska łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
    farsz
    200 g kurek
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    3 cebule
    sól, pieprz
    1 łyżka masła klarowanego
    do panierowania:
    1 jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety Naleśniki

Krokiety kurkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić, pokroić i odgotować przez 2 minuty w osolonym wrzątku.
  • 2. Fileta pokroić w drobną kostkę, obsypać solą i pieprzem i obsmażyć na maśle. Dodać posiekaną cebulę, a kiedy się zeszkli - kurki. Doprawić dolą i pieprzem, smażyć jeszcze 3-4 minuty.
  • 3. Przygotować naleśniki, maki dodać tyle, aby uzyskać ciasto o odpowiedniej konsystencji. Usmażyć 5 dużych naleśników. Na środek każdego nałożyć farsz, zwinąć, panierować w jajku i bułce, obsmażyć na złoto. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz grzybowy Grzyby Kurki Kurczak Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować