Krokiet z kiełkami brokuła i kapustą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Przepis jest mojego autorstwa , polecam zajadać gorącego z sosem jogurtowym .

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Ciasto: 1,5 szklanki mleka , 1,5 szklanki wody gazowanej , 2 jajka, 2 szklanki mąki, szczypta soli, oliwa do smażenia .
    Farsz: 400g kapusty kiszonej , opakowanie kiełek brokuła, opakowanie sera fety do kanapek, sól, pieprz cytrynowy, bazylia, imbir świeży.
    Sos: 200g jogurtu greckiego , sól, pieprz ziołowy, sok z połowy cytryny, 200ml wody mineralnej.

Krokiet z kiełkami brokuła i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i usmaż naleśniki. W trakcie smażenia przygotuj farsz na krokiety.
    Farsz:Kapustę ugotuj do miękkości ,odcedź i przysmaż na oliwie , studź chwile i dodaj pokrojone kiełki brokuła. Wymieszań doraw przyprawami , do smaku . Nakładaj farsz na środek naleśnika i na farsz połóż pasek sera fety, szczelnie zawiń i smaż na wolnym ogniu , aby ser połączył się z kapustą. Na koniec przygotuj sos jogurtowy, wszystkie składniki dokładnie wymieszaj dopraw według smaku.

Porady

Ja zajadam bez panierki , ale za to z pysznym sosem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy