Krokieciki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo chrupiące i pyszne naleśniki z nadzieniem

  • 40 min

Składniki:

  • ok1/2 szt kapusty dużej lub 1 mniejsza
    30 dag pieczarek
    2 udka
    1 cebula
    ziele angielskie
    3 łyżki masła
    Sól
    pieprz biały i czarny do smaku
    2 szt marchewka
    bułka tarta
    1 litr mleko
    ok 1/2 kg mąki
    2 jaja
    olej do smażenia

Krokieciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. do garnka wkładamy kapustę , marchewkę ,liść laurowy i gotujemy. Pieczarki kroimy w paseczki, udka gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i liścia laurowego. Cebulę obieramy i siekamy. Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę i pieczarki.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowaną kapustę odcedzamy. Ugotowane udka obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Do podsmażonych pieczarek dodajemy poskubane mięsko i podsmażamy. Podsmażone pieczarki z mięsem dodajemy do ugotowanej kapusty. Mieszamy dobrze.
  • 2. Z mleka , mąki i jaj robimy ciasto naleśnikowe. Dodajemy odrobinę cukru i soli do smaku. Z ciasta odlewamy ok 2-3 nabierki w tym cieście będziemy moczyć krokiety. Z reszty ciasta smażymy naleśniki.
  • krokiety gotowe do namaczania w cieście i tartej bułce 3. Farsz nakładamy na usmażone naleśniki zawijamy. Moczymy w cieście potem w tartek bułce i smażymy na oleju na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy