KROKIECIKI RUSKIE

0 (0 ocen)

MOJE ULUBIONE, SĄ WYŚMIENITE, CHRUPIACE, POŻYWNE.

Składniki:

  • CIASTO NALEŚNIKOWE:
    1 SZKL MLEKA
    1,5-2 SZKL MĄKI
    0.5 ŁYŻECZKI SOLI
    1 JAJKO
    2 ŁYŻKI WODY GAZOWANEJ
    3 ŁYŻKI OLEJU
    FARSZ:
    5-6 DUŻYCH ZIEMNIAKÓW
    20 DAG SERA BIAŁEGO
    SÓL,PIEPSZ,
    2 CEBULE
    2 ŁYŻKI OLEJU

Krokieciki ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RUSKIE KROKIECIKI 1. WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI MIESZAMY MIKSEREM.SMAŻYMY
    ZIEMNIAKI GOTUJEMY,POCZYM MIELIMY W MASZYNCE DO MIĘSA WRAZ Z SEREM.CEBULĘ KROIMY NA KOSTECZKĘ I RUMIENIMY NA OLEJU.DOPRAWIAMY.GOTOWYM FARSZEM SMARUJEMY NALEŚNIKI I ZWIJAMY I SMAŻYMY DO ZRUMIENIENIA Z KAŻDEJ STRONY.
    CZAS PRZYGOTOWANIA 70 MIN

Komentarze

Podobne przepisy