20-25 dag dużych krewetek, mogą być mrożone
2-3 plasterki cytryny
pół papryczki chili
łyżka śmietany
ząbek czosnku
sól morska
pieprz kolorowy
natka pietruszki
garść orzechów pecan
ok. pół kg zielonej fasolki szparagowej, może być mrożona
łyżka masła
vegeta do smaku
opcjonalnie trochę miodu
Krewetki z orzechami pecan i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę dusimy na maśle, dodajemy kilka łyżek wody i vegetę, możemy dodać trochę miodu do smaku i dusimy ok. 10 - 15 minut. Fasolka powinna zostać lekko chrupiąca.
2.Na drugiej patelni rozpuszczamy łyżkę masła dodajemy posiekany czosnek, drobno pokrojoną chili i plasterki cytryny. Dodajemy krewetki dusimy ok. 5 minut. Dodajemy śmietanę. Dodajemy pietruszkę, sól i pieprz do smaku.
Komentarze