krewetki z jarmużem

0 (0 ocen)

  • 15 min

pyszne i szybkie danie obiadowe

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g krewetek tygrysich
    dwie garście jarmużu
    kilka pomidorków koktajlowych
    łyżka masła czosnkowego, u mnie "Lurpak"
    2 łyżki wiejskiej śmietany
    100 g startego sera, u mnie cheddar
    sól
    pieprz kolorowy
    chili
    skórka z cytryny
    kilka cząstek cytryny

Krewetki z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krewetki z jarmużem 1. Jarmuż podduszamy na maśle. Dodajemy śmietanę i chili. Dokładamy krewetki. Całość posypujemy serem. Dusimy około 5 - 6 minut, aż krewetki zrobią się różowe. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą i pieprzem kolorowym i skórką cytrynową. Podajemy z ulubionym pieczywem np. bagietką ziołową oraz kawałkami cytryny.

Komentarze

Podobne przepisy