Bardzo proste i szybkie danie, na romantyczną przystawkę lub szybkie i proste tapas.
4.48 (186 ocen)
Porady
Jeżeli nie posiadasz świeżych krewetek, dzień wcześniej wyjmij mrożone krewetki na sito w misce i zostaw na noc w lodówce, woda która nam się zbierze ma dużo smaku, dodamy ją w połowie smażenia, aż wyparuje, a pozostanie wspaniały smak. Pamiętajmy, że czosnek ma się "rozgrzać" na patelni, a nie spalić - popsuje całkowicie smak. Jeśli jest dużo wody z rozmrażania, możemy ja zredukować, aby zostało jakieś 100 ml. Najlepiej mieć wszystkie składniki naszykowane, gdyż danie się robi bardzo szybko i można je zrobić na oczach innych gości, żeby zyskało więcej smaku i efektu możemy podlać je alkoholem, koniakiem bądź whisky i podpalić.
Masz ochotę na inne pomysły na krewetki, mule lub kalmary? Sprawdź przepisy na owoce morza
Komentarze