Krewetki w winnym sosie -poezja smaku

0 (0 ocen)

  • 10 min

Uwielbiam to proste i aromatyczne danie - idealne dla osób lubiących owoce morza

  • 10 min

Składniki:

  • 20 dkg krewetek (ja miałam średniej wielkości gotowane z ogonem)
    1 pęczek natka pietruszka
    2 ząbek czosnku
    1/3 kostki masła
    2 łyżki oliwy z oliwek
    pół szklanki wina białego wytrawnego
    sól, pieprz

Krewetki w winnym sosie -poezja smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni roztopić masło, wlać wino, oliwę wcisnąć czosnek, i dodać posiekaną pietruszkę.
    Gdy winko trochę odparuję, sosik doprawić do smaku solą i pieprzem a na koniec dodać krewetki i gotować 1 minutę.

Porady

Danie wyśmienicie smakuje z chrupką bagietką, którą maczamy w sosie i zjadamy wraz z krewetkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy