Krewetki w towarzystwie warzyw i boczku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowe, pożywne śniadanie. Bez glutenu, bez nabialu i bez cukru. Idealne dla alergikow i dzieci autystycznych.

  • 15 min

Składniki:

  • 250g krewetek, 6 pieczarek, 1/2 opakowania kielkow, 1/2 baklazana, papryka, 100g boczku, maslo klarowane 0,33dag, salata, pestki dyni, koperek, 2 zabki czosnku

Krewetki w towarzystwie warzyw i boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki wrzucamy do wrzątku i gotujemy 3 min. W międzyczasie do masla dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy 1\4 masla z czosnkiem, dodajemy krewetki i dusimy pod przykryciem. Co 5 min dodajemy maslo z czosnkiem. Po 15 min dodajemy pokrojone warzywa, kielki i boczek i dusimy przez 5 min. Do dania dodajemy salate, posypujemy pestkami dyni i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy