Krewetki w sosie śmietanowym

5 (185 ocen)

  • 20 min

Krewetki w sosie na bazie białego wina i śmietany

  • 20 min

Składniki:

  • ok. 500 g krewetek black tiger
    100 ml kwaśnej śmietany, wiejskiej
    100 ml białego półwytrawnego wina
    ząbek czosnku
    kawałek świeżego imbiru
    papryczka chili
    pieprz kolorowy
    natka pietruszki
    sól morska
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krewetki w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podduszamy posiekany imbir, czosnek i chili. Dodajemy krewetki i poruszamy patelnią, tak by przyprawy pokryły krewetki.
    Dolewamy wino i dusimy krewetki. Po 5 minutach dodajemy śmietanę i dusimy, aż sos się zredukuje. Przed podaniem posypujemy solą, pieprzem i natką pietruszki. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Jeśli posmakowało Wam to danie, sprawdźcie też inne przepisy na krewetki tygrysie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować