Krewetki w chrupiącej tempurze

4.51 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Krewetki chrupiącej tempurze ze szczyptą chilli.

Składniki:

  • 500 g krewetek tygrysich
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 szklanka mąki pszennej
    ½ łyżeczki chilli
    1 szklanka wody
    1 jajko
    ½ łyżeczki soli
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krewetki w chrupiącej tempurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krewetki w chrupiącej tempurze 1. W misce łączymy ze sobą mąkę pszenną, chilli, wodę, jajko, sól i proszek do pieczenia. Dobrze mieszamy na jednolitą masę. Krewetki obieramy ze skorupek osuszamy i oprószamy mąką ziemniaczaną. Każdą krewetkę maczamy w cieście, delikatnie wkładamy do rozgrzanego głębokiego oleju. Smażymy na złoty kolor. Po wyjęciu kładziemy na papierowe ręczniki. Gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Olej Tempura

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować