Kremowy tort z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jajka ucieramy z cukrem, mieszamy z mąką i proszkiem. Wlewamy do tortownicy o śr. 24 cm. Pieczemy 30 minut w temp. 180 °C.
2.Masa: mleko zagotowujemy, śmietanę mieszamy z jajkami i wlewamy do mleka. Gotujemy, aż powstanie twarożek. Studzimy na durszlaku. Margarynę z cukrami miksujemy. Stopniowo dodajemy twarożek.
3.Biszkopt przekrawamy na 2 krążki. Nasączamy 1/4 szkl. przegotowanej ostudzonej wody wymieszanej z kwaskiem. Jeden krążek wkładamy do tortownicy. Rozsmarowujemy połowę masy. Przykrywamy drugim krążkiem. Smarujemy resztą masy. Układamy połówki truskawek, zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy.
Komentarze