Kremowy tort z truskawkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 45 min

Torcik jest lekki i pyszny. Równie dobrze smakuje z pomarańczami.

  • 1 godz. 45 min

Składniki:

  • Biszkopt: 1 szkl. cukru
    ● 4 jajka
    ● 1 szkl. mąki
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa: 1 l mleka 3,2-proc.
    ● 2 szkl. śmietany 18-proc.
    ● 4 jajka
    ● cukier waniliowy
    ● kostka margaryny tortowej
    ● 1 szkl. cukru pudru
    Oraz: 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
    ● 40 dag truskawek
    ● galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Biszkopty

Kremowy tort z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jajka ucieramy z cukrem, mieszamy z mąką i proszkiem. Wlewamy do tortownicy o śr. 24 cm. Pieczemy 30 minut w temp. 180 °C.
  • 2. Masa: mleko zagotowujemy, śmietanę mieszamy z jajkami i wlewamy do mleka. Gotujemy, aż powstanie twarożek. Studzimy na durszlaku. Margarynę z cukrami miksujemy. Stopniowo dodajemy twarożek.
  • 3. Biszkopt przekrawamy na 2 krążki. Nasączamy 1/4 szkl. przegotowanej ostudzonej wody wymieszanej z kwaskiem. Jeden krążek wkładamy do tortownicy. Rozsmarowujemy połowę masy. Przykrywamy drugim krążkiem. Smarujemy resztą masy. Układamy połówki truskawek, zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować