kremówki na szybko

0 (0 ocen)

  • 60 min

najlepsze ciasta to takie które upieczesz i możesz jeść bo rodzinka się niecierpliwi więc pokombinowałam i zrobiłam ciasto które smakuje jak kremówka ale po wyjęciu z pieca nie muszę dorabiać żadnych mas.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    1/2 margaryny,
    1/2 szkl. cukru,
    2 szkl. mąki,
    2 jajka,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    masa budyniowa I
    1 litr mleka
    3 budynie z cukrem

    masa II
    2 jajka
    1/2 szkl cukru
    20dkg wiórek kokosowych
    1/2 rozpuszczonej zimnej margaryny

Kremówki na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ciasto: ze wszystkich składników zagnieść ciasto i wyłożyć spód blaszki- takiej tradycyjnej.
    masa budyniowa I: z mleka i budyniu ugotować budyń i ciepły taki wyłożyć na ciasto.
    masa II : białka ubić dodać cukier, żółtka wiórki i margarynę. wymieszać i wlać na wierzch masy budyniowejI. piec 45 min w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy