Kremówka w herbarnikach ze słodką wstawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa budyniowa:
Zagotować 2 szklanki mleka z cukrami i masłem. Pozostała szklankę mleka zmiksować z jajkami i mąką, po czym wlać do goracego mleka. Pogotować 1 - 2 min, cały czas energicznie mieszając, by nie porobiły się grudki. Odstawić z palnika, ochłodzić, poczekać aż troszkę zgęstnieje (ale nie za bardzo),
Masa krówkowa:
Do rondelka wrzucic pokrojone cukierki krówki, dodać 3 łyzki mleka i masło.Mieszając , rozpuścic składniki.
Na dno blachy wyłozyć jedna warstwe herbatników i posmarowac je masa krówkowa.Przykryć drugą warstwa ciastek i rozsmarowac ciepła mase budyniowa. Przykryć herbatnikami i odstawić do lodówki na cała noc a nawet dłuzej by ciastka zmiękły . Przed podaniem posypać wierzch cukrem pudrem.SMACZNEGO:)
Komentarze