KREMÓWKA KOKOSOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis kilkanaście lat temu wycięłam z gazetki z przepisami-polecam wszystkim.

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:0,5 kostki margaryny-0,5 szklanki cukru-2 szklanki mąki-3 jajka-2 łyżeczki proszku do pieczenia. ` `MASA BUDYNIOWA:1 litr mleka-2 budynie waniliowe. ` `MASA KOKOSOWA:3 jajka-0,5 szklanki cukru,20 dag wiórków kokosowych,0,5 kostki masła,cukier puder do posypania.

Kremówka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto,rozłożyć na posmarowaną blaszkę.Ugotować na mleku budyń-(powinien być gęsty),trochę przestudzić i położyć ciepły na ciasto.Masło rozpuścić i schłodzić.Z białek ubić pianę,dodać cukier żółtka i wiórki kokosowe,całość dobrze wymieszaćNa koniec dodać rozpuszczone masło i wymieszać,wyłożyć na budyń.Piec 50 minut.po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy