Kremówka kokosowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kokosowy smak idealnie pasuje do masy budyniowej!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 żółtka
    2 jajka
    1 szklanka cukru
    30 dag margaryny
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 litr mleka
    3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego
    4 łyżki cukru
    20 dag wiórek kokosowych

Kremówka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 szklanki mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, posiekaj z 15 dag margaryny, dodaj 2 żółtka, pół szklanki cukru i ugnieć kruche cisto. Wyłóż je na blaszkę posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą.
  • 2. Z mleka, 3 budyniów i 4 łyżek cukru ugotuj budyń. Jeszcze ciepły przełóż na kruche ciasto. Ubij białka, dodaj pół szklanki cukru, 2 żółtka, 15 dag rozpuszczonej margaryny i wiórki kokosowe. Masę przełóż na budyń. Ciasto piecz 45 minut w temperaturze 180C.

Komentarze

Podobne przepisy