Jest mega milion przepisów na kremówki. Ja mam nie zastąpiony przepis jest przepyszna kruchutkie ciasto i w ustach rozpływający się krem, najlepsza domowa . Spróbuj a się przekonasz!!
Kremówka jak z cukierni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Mąkę wysiekać z margaryną, dodać śmietanę i żółtka. Szybko zarobić ciasto. Podzielić na 4 części i upiec na złoty kolor około 15 minut w temp. 200 stopni. (Wcześniej włączyć piekarnik, do ciepłego wsadzamy ciasto).
Krem:
Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Na końcu dodać żółtka, połączyć z pianą. Mąki wymieszać i przesiewając połączyć z pianą, lekko mieszając. Dodać 1/2 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym. Gorące mleko wlać do masy ciągle mieszając, zagotować. Do gotującego kremu dodać masło, połączyć z kremem. Rozłożyć na ciasto 1/2 kremu przykryć drugim plackiem. Wierzch ciasta oprószyć cukrem pudrem. Tak samo postąpić z pozostałymi dwoma plackami i pozostałym kremem.
Komentarze