Kremówka jak z cukierni

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

Jest mega milion przepisów na kremówki. Ja mam nie zastąpiony przepis jest przepyszna kruchutkie ciasto i w ustach rozpływający się krem, najlepsza domowa . Spróbuj a się przekonasz!!

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 2 kremówki:
    Ciasto:
    50 dkg maki
    45 dkg margaryny
    1 szklanka śmietany
    4 żółtka

    Krem:
    1 litr mleka
    5-6 całych jaj
    8-10 łyżek cukru
    1 cukier waniliowy
    8 dkg mąki pszennej
    8 dkg mąki ziemniaczanej
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Kremówka Desery Ciasto

Kremówka jak z cukierni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowa Kremówka 1. Ciasto: Mąkę wysiekać z margaryną, dodać śmietanę i żółtka. Szybko zarobić ciasto. Podzielić na 4 części i upiec na złoty kolor około 15 minut w temp. 200 stopni. (Wcześniej włączyć piekarnik, do ciepłego wsadzamy ciasto).

    Krem:
    Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Na końcu dodać żółtka, połączyć z pianą. Mąki wymieszać i przesiewając połączyć z pianą, lekko mieszając. Dodać 1/2 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym. Gorące mleko wlać do masy ciągle mieszając, zagotować. Do gotującego kremu dodać masło, połączyć z kremem. Rozłożyć na ciasto 1/2 kremu przykryć drugim plackiem. Wierzch ciasta oprószyć cukrem pudrem. Tak samo postąpić z pozostałymi dwoma plackami i pozostałym kremem.

Porady

Uniwersalna blaszka 39,5 *23,5 cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować