1.Ciasto: Margarynę posiekać z mąką,dodać drożdże wymieszane ze śmietaną. Zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części rozwałkować i wyłożyć do dwóch blach o wym. 21x31 pierwszy placek pociąć radełkiem na małe prostokąty, drugi nakłuć widelcem. Piec w temp.200 s C przez ok 15,20 minut do jasno złotego koloru.
Masa budyniowa: Budynie, żółtka i cukier wymieszać w szklance mleka. Resztę mleka zagotować i wlać rozpuszczony proszek - ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z masłem na jednolity krem.
Bita śmietana: Śmietanę kremową ubić na sztywno dodając cukier i letnią żelatynę. Złożenie ciasta: 1 placek - masa budyniowa - bita śmietana - placek pocięty na prostokąty. Wierzch posypać cukrem pudrem. Wstawić do lodówki. Smacznego :)
Komentarze