Kremowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: masło i margarynę posiekać z mąką. Dodać cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto i schłodzić ok. 30 minut. Ciastem wylepiać wysmarowane tłuszczem foremki. Piec na złoty kolor ok. 15-20 minut w temp. 170 stopni.
2.Krem: szklankę mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać mąki. Wlać do gotującego mleka i cały czas mieszać aż zrobi się gęsta masa. Masło utrzeć na puch, porcjami dodawać wystudzony budyń.
3.Na każdą babeczkę nakładamy pół łyżeczki dżemu i szprycą nakładamy krem. Dekorujemy czekoladą.
Porady
Z podanej porcji wyszło mi 25 babeczek.
Dodajemy dowolny dżem lub konfiturę i ulubioną czekoladę (możemy czekoladę pominą lub posypać ulubionym dodatkiem).
Komentarze