Kremowa zupa z pora

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna zupka z aromatycznego poraz z dodatkiem serka topionego.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g porów - biała i jasnozielona część
    1 cebula
    2 łyżki masła
    1 l bulionu warzywnego lub drobiowego
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    gałka muszkatołowa do smaku
    100 g serka topionego
    4 łyżki śmietanki 30 %

Kremowa zupa z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory umyć i pokroić w pasterki. Cebulę obrać i też pokroić w plasterki. Warzywa zeszklić na maśle. Do zeszklonych porów dodać bulion. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko gotować ok 20 minut. Potem wszystko zblenderować. Dodać śmietankę i serek topiony, dokładnie wymieszać, mieszać aż serek się rozpuści.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy