Kremowa zupa z marchewki z pomarańczą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Wyrazista w smaku i jednocześnie delikatna. A do tego w energetyzującym pomarańczowym kolorze.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 500 - 600 g marchwi
    2 litry bulionu warzywnego
    120 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka masła
    sól
    pieprz
    cukier
    imbir
    szczypiorek
    grzanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Kremowa zupa z marchewki z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy, kroimy na 3-4 cm kawałki i zalewamy bulionem warzywnym. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i gotujemy do czasu aż marchewka będzie miękka. Marchewkę wrzucamy do blendera i miksujemy z sokiem pomarańczowym i połową buliony pozostałą z gotowania marchewki. Tak powstały krem przekładamy ponownie do garnka, dodajemy masło, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i imbirem i jeszcze chwilę gotujemy. Gdyby zupa wyszła za gęsta, dolewamy pozostały bulion. Zupę podajemy z grzankami i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować