Kremowa zupa curry z selera

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne rozgrzewająca

  • 60 min

Składniki:

  • 2 łyżki masła
    1 cebula
    800 g selera naciowego
    1 łyżka przyprawy curry
    800 ml bulionu warzywnego
    50 ml śmietany kremówki
    sól, pieprz

Kremowa zupa curry z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy, seler drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, przez ok. 10 min. Następnie dodajemy curry, chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem. Gotujemy 35 min na małym ogniu, studzimy i dokładnie miksujemy. Następnie mieszamy ze śmietaną, ponownie zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy