Kremowa pasta jajeczna

4.5 (144 ocen)

  • 20 min

Ta pasta jajeczna to wyśmienity pomysł na śniadanie lub dekoracje jajek na Wielkanocny stół.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 ugotowane jaja
    pół niewielkiej czerwonej papryki
    niewielki kawałek pora
    cebula
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Kremowa pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule, por i paprykę bardzo drobno siekamy. Jajka wrzucamy do blendera i mielimy (nie za mocno). Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodajemy majonez i doprawiamy do smaku.

Porady

Pastą jajeczną można wypełnić połówki ugotowanych jaj. Napełniając nią rękaw kuchenny stworzymy śliczne jajeczka z dekoracyjnie ułożoną pastą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować