krem ze szparagów z wędzonym łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

wspaniała odmiana sezonowej zupy, która za sprawą wędzonej ryby nabiera cudownego smaku i aromatu

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - białe szparagi: 1 pęczek
    - bulion warzywny: 1 litr
    - mleko: 0.5 szklanki
    - koperek: 3 łyżki
    - wędzony łosoś: 3 plastry

Krem ze szparagów z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Go przygotowanego wcześniej bulionu warzywnego dorzuciłam obrane, pokrojone w około 2cm kawałki szparagi. Gotowałam do miękkości. Następnie wyjęłam łebki, a resztę zmiksowałam. Do zupy dodałam mleka, koperku, oraz pokrojonego w kosteczkę łososia. Następnie dodałam troszkę tylko soli i pieprzu - do smaku. Plaster łososia udekorował całość.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy