Krem z ziemniaków i kalarepy z tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Smaczna zdrowa zupka z kalarepą

  • 25 min

Składniki:

  • 3 ziemniaki,
    3 kalarepy
    1 łyżka masło,
    bulion warzywny lub woda,
    sól morska,
    tymianek
    słonecznik łuskany,
    pieprz biały
    śmietanka 12-procentowa Gostyń

Krem z ziemniaków i kalarepy z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i kalarepę obieramy z łupiny i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy warzywa na masełku. Następnie zalewamy wodą lub bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości warzyw.
  • 2. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku i wszystko miksujemy blenderem. Krem lekko zaciągamy śmietanką , ale nie koniecznie. Pod koniec dodajemy tymianek.
  • 3. Zupę serwujemy z prażonym słonecznikiem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy