krem z zielonych warzyw

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nie wymaga wiele pracy. Podany z jajkiem i grzankami smakuje wyśmienicie.

  • 60 min

Składniki:

  • na bazę:
    2 litry bulionu drobiowego
    2 marchewki
    cebula
    pietruszka
    kawałek selera
    liście laurowe
    ziele angielskie

    na krem:
    1 duża główka brokuła
    1 średnia cukinia
    3 łyżki kaszy manny
    sól
    pieprz
    śmietana 18%- 2 łyżki
    jajka na twardo
    grzanki
    koperek
    natka

Krem z zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. baza:
    Wszystkie składniki gotować, aż warzywa będą miękkie. Liście i ziele angielskie wyłowić.
  • 2. krem:

    Do gotującego się bulionu dodać pokrojoną cukinię i brokuła. Wsypać kaszę mannę, sól i pieprz według uznania i gotować do miękkości warzyw. Zmiksować. Dodać śmietanę. Podawać z jajkiem, grzankami, koperkiem i natką.

Komentarze

Podobne przepisy