Krem z zielonej herbaty

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo pyszny deser , o oryginalnym, herbacianym smaku.

Składniki:

  • 6 łyżek zielonej herbaty liściastej,
    225 ml mleka,
    450 ml śmietanki 30%,
    8 łyżek cukru,
    4 łyżeczki żelatyny.

Krem z zielonej herbaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatę, mleko, śmietankę i cukier podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, ale nie gotować. Odstawić na 10 min.
  • 2. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody. Herbatę przecedzić do garnka, dodać żelatynę. Podgrzewać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Musem napełnić pucharki, wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy