Krem z soczewicy

0 (0 ocen)

Wspaniała potrawa dla wszystkich dbających o linię.

Składniki:

  • 1 szklanka soczewicy
    5 szklanek rosołu
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki
    przyprawa warzywna
    natka pietruszki
    koperek
    sok z ćwiartki cytryny
    sól
    pieprz

Krem z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę umyć i zalać wodą dzień wcześniej , a następnie zagotować.
    Wodę odcedzić , a soczewicę zalać gorącym rosołem i gotować do miękkości ok. 45 min. Ugotowaną zupę zmiksować , dodać zasmażkę
    przygotowaną z masła i mąki , podgrzać i doprawić do smaku solą , pieprzem i sokiem cytrynowym.
    Obficie posypać posiekaną zieleniną.

Porady

Można podawać z groszkiem ptysiowym , grzankami lub chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy