Krem z selera i gruszki

4.5 (178 ocen)

Ma bardzo delikatny smak.

Składniki:

  • 1 gruszka
    500 g selera
    1 marchewka
    ½ łyżeczki kminku
    100 ml kremówki
    1 cebula
    2 kostki rosołowe
    1 listek laurowy
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z selera i gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler, gruszkę i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy.
  • 2. Olej rozgrzewamy i wsypujemy cebulę, lekko złocimy i dodajemy warzywa, całość podsmażamy kilka minut, pilnując aby się nie przypaliło.
  • 3. Warzywa zalewamy ok. 1 l wody i dodajemy kostki, kminek oraz listek laurowy, gotujemy aż warzywa będą miękkie. Wyjmujemy listek i rozdrabniamy za pomocą blendera i dodajemy śmietankę. Doprawiamy do smaku.
  • 4. Podajemy z kleksem śmietany i startą marchewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować