Krem z pieczonych batatów z cynamonem

5 (157 ocen)

Tak wiem kolejny krem ale zupy są świetne w czasie diety, a ta jest przepyszna:) to moje pierwsze danie z batatem ale na pewno nie ostatnie, zapraszam:)

Składniki:

  • 280 g batatów ( po obraniu)
    150 g marchewki
    50 g pietruszki
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka cynamonu
    1,5 litra wody
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem z pieczonych batatów z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrany batat pokroić w dosyć grube talarki. Oprószamy solą. Rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 i pieczemy około 20-25 minut do miękkości warzyw.
  • 2. W między czasie marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki. W garnku rozgrzać olej, wrzucić warzywa i dodać cynamon. Zeszklić
  • 3. Następnie wlać wodę i doprowadzić do wrzenia,dodać sól. Gotować aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania do garnka przełożyć bataty i całość gotować jeszcze około 5 minut. Po tym zdjąć z ognia i zlendować, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki) Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować